menu sluit menu
19 February 2014

terug naar overzicht

Natuurlijk & Gezond

Broccoli natuurlijk goed tegen kanker, reuma, hart- en vaatziekten en nog veel meer.

Broccoli bevat sulforafaan:een stof die antioxidanten en enzymen in onze immun-cellen activeert.

Deze immuncellen voorkomen dat vrije radicalen (agressieve stoffen die lichaamscellen beschadigen) hun vernietigende werk in ons lichaam kunnen doen. Beschadige cellen worden als de belangrijkste oorzaak van veel ziekten gezien:niet alleen kanker, maar ook van oudredomsaandoeningen zoals verstopte slagadres, reuma, suikerziekte en een zwaak immunsysteem. Een of meer porties broccoli per week zou bijvoorbeeld het risico op blaaskanker met 44%verminderen.Ook blijkt uit een studie dat broccoli het risico op longkanker verlaagt zelfs bij rokers al blijft stoppen met roken veruit het beste.

Broccoli houdt ons ook jong en vertraagt het verouderingsproces.Overigens hebben kool, bloemkool en spruitjes veel van deze gezonde eigenschappen.

 

Broccoli is goed voor het geheugen. Net als aardappelen, radijsjes, sinnasappels en appels bevat het een stof die hetzelfde effect heft als medicijnen die gebruikt worden om Alzheimer tegen te gaan.Het is niet bewezen dat het eten van deze groenten de ziekte bestrijdt, maar wel dat regelmatig broccoli op het menu zetten de hersenen minder snel doet aftakelen.

Broccoli bevat veel goeds: vitaminen A,B,C,E en K, calcium, magnesium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer, koper en wordt zelfs gezien als de gezondste groente die er is.

 

 

 

Contact

Schrijverskwartier 67
1967 JH Heemskerk
Email: [email protected]
Telefoon: 0251-200233
Mobiel: 06-41633948
Kvk: 58641343

Bankrek.nr.: NL46ABNA0567339831

Bank: ABN-AMRO

Social media: